Work Load @ Network forecast,PPM

Published October 13, 2009 by Qiss FendiYana

Tanggal 13hb oct 2009..Hari ni aku datang ofis dgn penuh semangat nk keje…walaupun sume keje tertangguh time aku tgh maternity leave tuh aku dah settlekan 100%….Confirm…..tup tup aku dpt berita my colleague dapat transfer ke Selangor Timur. Apa lagi terkejut beruk la aku…apa yg bermain dlm kotak fikiran aku adalah sah-sah aku yang kena cover sume keje dia sampai la ada somebody replace dia….huhuhuuhu..dgn anak aku yg jauh di mata, tetiba nk tambah work load aku….ni yg gue panas nih….time ni jugak la nk kena pindah…aku yang dah apply transfer dah masuk berapa zaman aku pun sure dah, x dpt pindah lg…ape ker liatnye aku nk dpt pindah nih…jeles tuh adala skit…ble aku tanya MAM, pe lg sah2 dia kata x der post kosong…nmpknye aku kena wat hal/chaos baru nk bg transfer ker? kasi rekod buruk dulu…. sakit hati x payah ckp….dah la org lain dpt pindah, aku plak di suruh wat keje baru ….skg aku dpt job baru plak…jd compiler plak….ni sah-sah kena masuk bilik meeting jd secretary plak…aku rasa aku amik degree engineering bukan degree secretary & management…waduh…kalut hidup cenggini….Pendek kata degree tuh mcm x berapa bernilai la ek…lebih kurang gitu la..asal ada masa free jerk aku dah kena jd compiler….susah plak jd senoir exec ni…bos dah harapkan kita so mmg susahla kita nk berambus…. 

Aku punyer la tension hari…last2 aku g belasah jamuan raya org lain….sampai nk pecah perut aku ni…nak bersandar pun dah x bole…tyre spare pun dah terpakai sekali….huhuhu….at least dpt la aku release tension…jumpe org2 yg kenal ala suam suam kuku tu..buat2 la mcm kenal gle…jgn lupe senyum smp ke telinga…hua hua hua….

Bos suh wat keje pun aku dah naik malas…Dia plak siap bg green light suh akim MC bebyk skit….keje byk upcoming nih….Ya Allah tolong la aku nih…Ble dah keje  byk, x dpt la aku blk kg tgk baby kerap mcm selalu….Kalau balik pun otak still dok KL tgh wat keje…x enjoy la cm ni….Nmpknye mlm nih kena g tgk wayang ni…..bg tenang skit….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: