Ape ke malang nasib aku ni!!!

Published November 3, 2009 by Qiss FendiYana

3 October 2009

Semalam aku kol la agent yang jua lumah kat aku tuh….tup tup owner x jadi jual plak…so terpaksa cancel sume process..Doc bank kena cancel…Doc KWSP pun sama….kena apply baru la if dapat cari umah baru la…so skg aku tgh gerak gempur mencari rumah baru skg nih..

Agent aku cakap dia contact owner pasal nk owner settle hutang/cukai yg x settle lagi la…tup tup owner ckp x jadi jual rumah tu sbbnye agent x ikut time dia keje…suka hati nk wat appoinment…bole cenggitu??? agentpun pelik la..what nonsense alasan dia…agent g la umah tuh nk cr owner….rugi la if agent x dpt proceed project nih…komisyen lari la wei…tau aper yg berlaku….owner tuh rupenyer kureng iseng la….br jer kena mauk hospital amik ubat sakit jiwa…huh..nasib aku la beli umah drp org x betul..tp nasib baik gak x jadi..kalu x lagi parah..kompem byk benda akan tertangguh..ye la ..org cenggitu bukannyer dgr kata org..ikut ckp dia ajer…alhamdulillah Allah tunjuk jugak jalan kat aku yg terhukung hayang nih..

Insya Allah malam nih aku nk g tgk umah lain plak kt Taman Cheras Jaya…Akhirnya tpt yg aku x nk pegi tuh terpaksa la aku pegi jengah jugak….Cheras pusat jam…sume jenis jam ada…jam strawberry, jam nangka…hah sume ada…tp sejak dah ada jalan baru ikut Taman Len Seng yg baru siap tuh kira tahap jam tu dah kurang la…at least aku ada jalan alternatif nk elak jam pg2 buta tuh ha…

Kalu dapat umah kt Cheras nih ok jugak..Mak aku bercadang nk bukak gerai jual nasi dagang, nasi kerabu dgn nasi berlauk…ok la tuh..at least bole wat berniaga plak umah aku tuh…dapat income skit2 jadila…bole la tutup mana2 lubang yg dah digali tuh…Lagipun aku dah nekad la, amik ajer umah kt Cheras tuh…x kisah la g keje awal….janji save…baby Qis mak aku jaga…dah save dah utk nursery… 

Ok la…Malam nih nk kasi settle dgn rumah kt Cheras tu…Jgn jadik mcm kt Pantai Dalam dah la….Semalam Farha ada tipon..citer pasal umah yg dia nk beli tetiba owner dah jual kt org lain….tup tup terkena badi kt aku plak….nmpknyer nasib kita nih sama la Farha….huhuhuhuhu…x per…..dunia belum berakhir lagi….keep trying…..

4 comments on “Ape ke malang nasib aku ni!!!

  • Nasib la Cikna,

    Adat la tu, bila berurusan dengan orang yang weng, kita kene bersabar.
    Owner umah yang aku nak beli, yang memula kononnya kata tak nak duit urgent tiba-tiba gelap mata bila disogokkan duit. Owner ko lak sebenarnya takde duit tu nak settle semua tunggakan dia. Sebab tu dia tak leh nak jual. BUat-buat mengamuk kata agen tak ikut time dia. Lakonan semua tu nak cover…hehehe…Ini spekulasi dari aku..orang yang bengang…

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: