Akhirnye Berjaya Jugak

Published November 9, 2009 by Qiss FendiYana

9 November 2009

Ha…hari nih agak best…Akhirnyer pencarian kami telah berakhir di Puchong Intan…dapat la 2-sty house kt situ..yang best tuh harganya harga runtuh….RM118 K sahaja….harap rezeki pun murah la lepas nih….Alhamdulillah lega jiwa dan raga nih…Hutang dgn bank makin bertambahlah gayanyer….

actually rumah tuh dh sethun lebih x berpenghuni..harap2 nyer x der la org nk singgah…masa masuk tgk umah tadi pun nk kata rasa semacam tuh alhamdulillah la rasa hebat jer….mintak2 la bendasing2 yg tak diingini tuh x der la wat port kt umah tuh….dr segi pemerhatian aku, byk gak nk wat renovation…Pintu dan tingkap nk kena tukar…maklum la dah lama kena berhujan berpanas then x der plak org bukak tutup pintu…ape lagi kalu bukan dah berkarat tahap dewa…

Aku plan nk tukar tingkap & pintu..then cat bg color skit kt umah tuh…may be warna lite purple utk bilik tidur utama….yang lain tuh aku belasah color lite blue ker lite green…nk letak color kuning kang bertukar plak dgn umah jiran sebelah…then pecah tembok pagar…wat pagar lawa skit….gril kasi touch up skit…mau beribu riban plak nih nk kena kuar duit…huhuhu…tersa lambat plak bonus TM nk kuar nih….

Bab perabot plak kena g survey kt Cavenzi…Org kata barang kt situ murah dan canteq??? Betul ker? Tu nnt kena g survey dulu…Skg yang penting nk kena cari duit renovate umah dulu….tu yang utama..Sesaper yg ada kawan ker sedare ker yang pandai wat keje tukang menukang nih bole la masuk tender…nk main belasah jer kt KL nih x bole beb, mau lebam kena belsah dgn org yg cekik darah…hehehee…

So ble dah siap sume keje2 tukang menukang nih aku akan update rupe sebenar umah tuh…hua hua hua.. C ya

4 comments on “Akhirnye Berjaya Jugak

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: