Lori Terbang Masuk Ke Lorong Motosikal

Published November 14, 2009 by Qiss FendiYana

13 November 2009

Petang tadi dalam kul 3.15 ptg aku g Klinik Zariff…G check tahap kesihatan aku la..sbb hari nih aku rasa semacam jer…Asalnyer aku nk g check naper period aku lama sgt…dah bole kira tahap penyakit la sbb dah 2 minggu…So aku g la jumper Dr….Check punye check mmg dah kira non stop bleeding so kena la amik ubat bg stop bleeding tuh…Nak dijadikan cerita Dr ckp stok ubat dah habis so aku kena g beli kt farmasi…Tanpa  membuang masa aku pun pegi la cari farmasi terdekat kt area PJ old town….

On d way ke PJ tuh aku lalu la KWSP Jalan Gasing…Aku naik moto jer…Sampai kt laluan moto di KWSP tuh tetiba jalan moto jam….Pelik la..Naper plak? Usha punyer usha rupanyer ada lori terbang terbabas ke laluan moto dan tersangkut di terowong plak…Asalnye lori tuh nk ke Jalan Gasing tp entah macam mana lori brek emergency then MyVi kt belakang rempuh lori tuh terus lori terbabas dan terjunam ke jalan moto…terus tertutup terowong tuh…Lori tuh tersangkut x bole kuar la..Driver tersepit kt situ…Terpaksa la panggil bomba potong lori ni nk selamatkan pemandu dan kelindan lori tuh…Si mamat yg drive MyVi nih dah pitam muntah2 dah…trauma kot…aku rasa dia pun macam sakit sbb terpenyek dgn kereta tuh…Mamat nih dpt kuar drp kereta…Gle remuk keter dia…Keter MyVi baru plak tuh…Mau tepuk dahi tgk keadaan kereta tuh…x per…Insurance kan ada!!!

Mmmm…Kes lori terbang nih lebih kurang macam cerita bas terbang kt Jalan Pantai Bahru….Pandu laju then hilang kawalan sebelum terjun dalam laluan motosikal…Confirm jalan jam la sbb ramai dok slow kereta nk tgk ape yg berlaku…Dah la jalan ke PJ tuh mmg jam ble petang cenggini..Time org balik pejabat plak…Mau beratur panjang….

Hari nih aku bawa Ziela g makan kt Strawberry Field kt PJ Old Town….Makan kt sini mmg best….Aku amik Bombay Chicken Chop + Cappucino….Ziela pun order yg sama gak..Fendi amik Lamb Claypot….Bagai nk pecah perut dok melantak…Tp jgn lupe blk umah makan ubat yg Dr bagi…Kang sakit saper yg susah???

2 comments on “Lori Terbang Masuk Ke Lorong Motosikal

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: