Jalan2 Di Pasar Malam Pantai Permai

Published November 21, 2009 by Qiss FendiYana

21 November 2009

Hari nih bosan2 jer kt umah…Habiskan bacaan novel Rindu Cintaku nukilan Fauziah Ashaari… Citer mmg kena sekali dgn perjalanan hidup aku..Bukan bab yg x senonoh tu..Tp perjalanan kehidupan suami isteri yg penuh dgn pancaroba nih…Nangis2 aku baca citer nih…Si Hariz tuh perangainye lebih kurang jer dgn  perangai Si Fendi…Degil!!! hehehe…

Dah habis layan novel nih, aku sambung novel lain plak..Lembing Awang Pulang ke Dayang….aku suka citer sejarah2 nih..tp subjek sejarah x dpt A1 gak…ahaks…syiok sgt baca novel tup2 hari dah petang…ape lagi time to night market la…Selalunyer aku g beli lauk n sayur kt pasar mlm nih..Ni pasar mlm yg terbesar di Pantai Dalam @ Bangsar…mmg happening..Kalu setakat nk beli baju melaram mmg berlambak…lenig kurang gaya Masjid India..

Aku berhajat nk beli baju raya utk baby Qis…Raya Haji pun dah dekat nih..Lagipun baby dah besar skit..So kena la cari baju baru utk dia…baju lama dah sendat dah… 24hb ni baby Qis dah berumur 4 bulan…dah besar la tuh..cuma fizikal Qis still lagi kecil…biasa la budak premature..x nk la besar sgt t susah nk gayakan baju2 baby girl yg comel2 tuh..ahaks..Baju kt pasar mlm murah2 sesuai la dgn budak2 yg cepat besar nih..kena sentiasa tukar saiz baju…Aku pilih baju color red+black strip dan baju color kuning kehijauan…..biasala baby girl kena pakai gaun…Bole plak daddy Qis nk beli baju jersi Manchester… mana sesuai…tu utk baby boy…tgu lain episod la daddy…skg kena kasi Qis besar dulu…hehehe..

Dah seminggu berdiet akhirnyer berat dah turun 3 Kg… Sejak bersalin hari tuh aku x sempat diet pun..Sibuk attend majlis hari raya dan attend meeting yg mknnnyer sure best…byk kalori + kolestrol gitu..nasib berat naik x byk..ada la dlm 2 Kg…Skg dah 55 Kg…Nk kena capai target 50Kg nih…Fendi pun dah kena paksa diet gak..Baru turun 2 Kg. Yg penting kena hilangkan bumper tuh…Ni usme jasa makan sayuran jer…jgn lupe shake setiap pagi….Herbalife…Dah setahun aku beli br sekarang bole guna sbb lepas beli jer tup2 dah pregnant la plak..Kena la tgu bersalin dulu…Skg kena gak habiskan..Klu x, x berbaloi la bayar beribu tp x habiskan produk nih…Gud Luck…Moga sempat capai target before end of this year…

One comment on “Jalan2 Di Pasar Malam Pantai Permai

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: