Diary of the Day

Published November 22, 2009 by Qiss FendiYana

22 November 2009

Hari nih malas2 bgn pagi..Smlm dah satu mlm habiskkan masa download lagu from Jiwang.org…byk gak la dpt lg fav….tido pun dah 4am…tu pun sbb Hubby baru habis nengok bola….MU lawan saper ntah….yg pasti MU menang la..Kalu x kompem hubby dah bad mood hari nih….

Bgn tido dah tghr merembang…tu la akibatnyer if stay up…tup2 dpt sms drp kak kata pindah umah jkul 11pg..mau kelam kabut kami bersiap nk g tlg angkat brg..what happen? sampai jer kt Cheras, Jalan Putri Jaya 3 tuh kami dah terlewat la plak..aisssehh…dtg mkn tghr jer la..nk angkat brg sume dah settle dah..tgu nk kemas umah jer..tu kena serah pd tuan umah la nk decorate cam ner…so aku pun melilau la tgk keadan umah baru tuh…ala umah Disneyland tuh…b4 nih pun we all mmg nk beli umah area situ tp agent lmbp sgt so we all amik keputusan cancel then beli umah kt Puchong…x kisah pun kt mana sbb kt KL ni x der yg best pun…Dok memana sama jer…jam memanjang…

Tgk Irdina anak kak…dah besar dah….tp nmpk cam dah kurus skit..Irdina nih tua 2 minggu jer drp bb Qis…Tp berbeza sgt drp segi fizikal juga ability…ye la..bb Qis tuh umpama br 2 bulan jer sebenarnyer even umur sekarang dah nk masuk 4 bulan…sbb ability bb Qis mmg terbatas..overall mcm dak umur 2 bulan…baru pandai gelak and respond sendiri…Irdina pun dah tumbuh rambut panjang dah skit…BAru nmpk cm bb girl..yg pasti Irdina nih mmg aktif…ye la abah dia pun ajar dia jadi lasak….siap main restling lagi…  

We all beredar from umah kak pun dah lewat dah…Jam 3.30 ptg…tu pun sbb hubby ada appoinment dgn staf dia…Majdi br jer bertolak drp Sarawak flight jam 3 lebih…sampai KL pun may b dlm kul 5 lebih…lebih kurang 2 jam gak perjalanan tuh..Majdi baru lepas melawat isteri tersayang kt sana..mcm ni la kalau hidup berasingan….scotting sana sini…sementara tgu Majdi smp Kl,we r heading to Mid Valley..Sajer jer nk survey katil baby since baby Qis nk dtg KL nih… Kata Year End Sale tp mcm bukan sale jer…Mahal gle brg2 baby…Katil dia saja dah mengalahkan harga katil Queen or King size Mummy & Daddy..Nmpknyer kena tangguh dulu la..tgu sale yg lain plak…Sementara tuh terpaksa la kongsi katil…ahaks…

Dah penat pusing2 @ Mid Valley, balik umah jer la..rehat2..tgk Sehati Berdansa plak…Skg hubby x der..G jumper Majdi sorg2…Pasal keje la tuh…Aku pun per lagi…Cr Broadband & laptop —-> Blogging la…ahaks

Untuk raya haji nnt hubby plan nk ajak kak travel sekali…so 2 family balik Kedah serentak la….pepagi buta Hari Khamis dah nk bertolak..After Subuh…Bole ker hubby nih..ntah2 terbongkang balik lepas Subuh..Selalunyer cenggitu la dia…Bukan rajin bagun pagi…Sama la dgn aku inh..Ahaks….Tp insya Allah la…we all trying to make it…Rindu membuak2 kt bb Qis nih..Dah nk masuk 3 minggu x jumper anak nih….Mau rindu tuh bergunung2 la…Saper yg bole tahan berjauhan drp anak sebdiri unless org tuh dah hilang akal, tu lain citer la…mmmmmuuuuaahhhh…Kisses for bb Qis….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: