Accident di Jalan Pantai Baharu

Published November 25, 2009 by Qiss FendiYana

25 November 2009

Aku bgn pagi dgn malasnyer…syok tido…smlm hujan sampai la kepagi..tu yg dok tarik kain selimut….tahap kemalasan pegi keje lagi la berkobar2 sbb ofis dah mula kosong dah..dah ramai cuti hari nih, nk balik beraya haji….yg pasti aku travel balik esok..hari ni kena dtg keje…aku lg sure hari nih sah x der keje sbb boss besar dah pegi beraya di Dubai…ahaks…

hubby antar g keje naik moto jer…lgpun dah lebih 8.30 dah…kena la pecut la skit…if naik kete mesti sangkut nyer…masa kuar dr vista aku tgk la satu moto nig..Lagenda plate no WSD 7411..aweks yg ride moto nih…dia pun macam dah lambat pegi keje..tuh main jalan jer x tgk kiri kanan time nk mencelah…main sebat jer…dia pun hampir nk gesel la moto aku tuh…nasib hubby sempat elak….traffic light hijau the jalan…aweks nih pun pecut la dgn lajunyer…we all follow belakang jer tp dr kjauhan nmpk la bayang dia…sampai trffic light sekali lagi kena berenti..merah!..ble hijau dia pecut lagi…sampai selekoh pun laju then ada satu algi moto nk masuk susur dgn x tgk kiri kanan hulur la kepala motornye.. si mamat 2 ketul ni x sedar yg si aweks dgn lajunyer akan menghampiri motor dia yg selamba lintas jln tuh…debussshhhhhh..aper lagi accident la…melambung mamat 2 ketul tuh….si aweks maintain ok atas moto sbb moto si mamat cium bontot moto si aweks da….nasib baik x der keter yg lalu lg sebb baru lepas traffic light sah2 moto jalan dulu berbanding kereta kan….aku yg nampak sume tuh terus berlalu,x sempat nk tolong pun…nk kejar g ofis…tp dr kejauhan aku nmpk la macam marah2 tuding2 jari…gaduh la korang…

baru aku perasan kenapa aku melambatkan sume kejeaku pg td…drp malas nk bn…bole lepak kt sofa dulu…tgk baju.etc….sume amik masa la…selalunyer cepat jeraku bersiap g ofis..rupenye aku bakal jadi kejadian di Jalan pantai Baharu tuh..betul2 depan Persatuan Pandu Puteri….kan ada susur kuar drp UM tuh..kat situ la….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: