Diary of the Week

Published December 1, 2009 by Qiss FendiYana

hmmmm.. dah byk hari aku x update blog nih..byk peristiwa best yg miss nk citer kt sini…so aku citer sambil lalu jer la…Nk citer sume x larat la plak…

26 November lepas aku bgn seawal 5.30 pg semata2 nk masak breakfast utk bekal perjalanan balik ke Kedah…nk balik beraya haji la…Tp yg paling x sabar tuh sbb nk jumpe bb Qis yg dah lama aku x peluk  cium…arrrghhh rindunyer saat bersama bb Qis….mmmuuuaaah…Bertolak kul 7 pg kononnyer nk elak jam..tp haram tgk jalan clear jer sampai la ke Sg.Petani…sampai Sp dalam kul 12 tghr…sampai2 jer Sp aku terus terkam bb Qis..akhirnyer terubat jua rindu di hati…. 

27 November  plak hari raya haji @ Aidiladha…Persiapan macam biasa jer…sume menu masakan adalah daripada air tangan mak mentua..aku nk tolong masak pun x sempat….sibuk melayan bb la….kalu tolong pun setakat tolong gitu2 jer….so aku tolong makan jer…Hari Raya Haji kt Kedah nih mcm x der pape jer..sunyi sepi jer..kalu dgr takbir pun hanya drp Tv jer..x terasa sgt la tgh berhari raya..x mcm kt Kelantan..mau terdgr2 jer lembu dok menebohhh sbb nk kena sembelih…So aku layan bb Qis jer, gurau2 senda dgn bb Qis smp letih…Petang plak sibuk p beraya kt Tesco SP yg baru bukak tu…bukan ada ape pun…setakat nk g beli kain langsir kak ipar yg baru pindah umah baru…then g tgk baju bb…x der yg best sgt…

28 November plak ada kenduri kesyukuran kelahiran bb Qis and bb Irdina(anak kak)…keluarga mentua wat sekali jer…campur sekali dgn  kenduri arwah…agak sibuk skit hari nih…nk tolong kemas dapur, kemas umah utk org baca yasin mcm2 la…sampai nk pegang bb pun x sempat…nasib baik bb x buat hal sgt…tido jer memanjang dlm buaian tu…sekali sekali bgn main2, tu pun sekejap sgt….may b dia paham mummy dia x sempat nk layan dia sbb sibuk sgt…disbbkan aku byk sgt berjalan hari tuh maka kaki aku pun sakit la…rasa nk patah2kan jer kaki nih..tuhan ajer yg tau betapa sakitnyer kaki nih..pelekat detoxin plak x bawa blk kg..tinggal kt KL..kalu ada pelekat kaki kan best…bole la sedut sume sengal2 tuh…

29 November merupakan hari yg best jugak la sbb aku dah bertolak balik ke KL..bawa bb Qis sekali..agak sedih jugak la tgk mak mentua aku sedih2 nk berpisah dgn cucu kesayangan dia…hehehhe..tp nk wat macam mana…dah janji sebelum nih lepas jer raya haji aku nk bawak bb blk Kl..aku pun x tahan rindu gak…bertolak balik kul 11pg…Perjalanan blk KL agak lama jugak sbb ramai org utara amik keputusan blk KL hari ahad..so jln agak slow la skit…x jam sgt cume kereta byk x bole bawak kereta laju sgt..tkt accident….Sampai umah pun dah kul 6 ptg….yg aku risau sgt hari nih merupakan 1st day bb kt KL..x biasa lagi dgn keadaan umah baru…So bb byk nangis la…dia mengamuk x mau tido..x serasi lagi dgn umah baru…pendek kata mlm tuh aku kurang tido sbb bb pun x nk tido…nasib baik esok nyer aku cuti..so x der la menggangu fikiran sgt..mmg dah budget pon bb x bole adapt lagi…

30 November we all g jln2 kt Tesco Puchong..sajer g beli barang bb…sbb esoknyer bb nk kena dok nursery….tu pun aku risau gak tkt dia nangis lagi sbb x biasa dgn keadaan sekitar…harap2 OK la..tp sepanjang hari dia mcm ok jer…cume satu jer yg aku perasan dia dah pandai nk melalak kuat2.

1 December 2009

Hari ni cm biasa ajer..g hantar bb kt Nursery..seem bb cam ok jer dgn bb sitter…hehehe…risau x tentu pasal jer aku nih…tghr plak nk g jumper banker nk bincang pasal umah kt Puchong tuh..Aper cerita la umah tuh skg?hehehehee..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: