Bb Qis Start Makan Makanan Pejal

Published December 5, 2009 by Qiss FendiYana

5 December 2009

Hari nih bb Qis dah genap berusia 4 bulan 11 hari…Hari nih jugak first time aku bagi bb makanan pejal Nestum Beras…Dah bb dok ngamuk x mau tido dan makan so aku sajer la try bancuh 2 sudu nestum..Ha amik ko, bb makan macam sedap jer..bole telan tanpa bantuan air plak tuh..aku risau gak takut perut bb x bole terima makanan pejal algi sbb biasanya Dr nasihatkan suh bg makanan pejal pada bb berusia 6 bulan ke atas…tp aku just try jer…tup tup bb ok jer dan dah berenti dah mengamuk….seems bb lapar kot…hehehe… Ha beginila muka bb ble mengamuk…kekadang sajer jer bairkan dia mengamuk….suka tengok wajahnyer time cenggini….ahaks

Lepas dah makan nestum tuh aku pun terpikir la nk wat moi@bubur nasi kt bb la leaps nih if keadaan mengizinkan..kena tengok dulu keadaan perut bb samada bb mengalami sakit perut ker x? ada masalah muntah ker? ada masalah sembelit x lepas mkn nestum tadi…if esok bb lawas jer, maknanye aku bole bagi makan jer moi tuh…Dah kenayang makan tentunyer bb akan merengek nk tido..tp lately dia dah x suka tido dalam buaian…Nak tido atas tilam jer..tp ble letak atas tilam bb mesti tido kejap jer…tgk la pose bb time tido…geram jer nk kacau…hehehee….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: