Bb Qis x sihat

Published December 13, 2009 by Qiss FendiYana

13 December 2009

Balik ajer drp umah kak semlm bb nampak cam lain skit..Skit selesema…hiudng tersumabt la …then batuk2 ble gelak2..Aku rasa semacam jer bb nih…Tido mlm semlm pun sama..bb cam x selesa badan..Rasanyer dia x sihat sbb bawak bb berembun malam kelmarin kot..then dgn perubahan cuaca yg agak panas nih..

So dalam kul 11 pg tadi aku bawak bb g klinik panel TM la..Klinik Aiman yg dekat dgn umah nih..seberang jalan ajer..Then lepas Dr check rupanyer mmg bb selsema dan batuk berkahak..So dapatla ubat selsema dan ubat batuk…Balik jer umah terus bagi bb makan ubat takut melarat..Yer la si Irdina anak kakak plak sakit mulut teruk jugak la.sbbnyer nenek dia biarkan jer ble budak tuh sakit..kononnyer x perasan bb Dina tuh sakit mulut…mak mentua aku bengang la kt besannye yg x jaga betul2 cucnyer tuh…x kan dah seminggu bb Dina x makan sgt tuh bole dia x perasan..itula persoalannyer???? mmg la bb x bole bgtau ble dia sakit..kita yg jaga kena paham la signal yg bb transmit kt kita tuh…if dia x nk makan tuh adala sebabnyer…ble dia  nangis uth ada sebabye jugak..Tu la psala mak mantua aku nk bawa bb Dina balik Kedah samapai Krismas nih…Dia nk jaga…sbb bengang time mak mentua jaga bb Dina sihat montel tp ble nenek dia yg satu lagi jaga bb Dina jadi kurus…

Aku pun harap nursery yg aku hantar bb nih OK…setakat nih aku puas hati la tgk cara depa jaga..Setiap kali lunch aku mesti g tgk bb..tp x ler hari2..aku sajer jer serkap jarang or ambush nursery ble2 masa yg aku suka..at least they all x bole track aku…dalam masa yg sama aku dpt tgk la sara they all jaga bb…hehehehe..

Semoga Cepat Sembuh, Qistina!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: