Coretan 7 January 2010

Published January 7, 2010 by Qiss FendiYana

7 January 2010

Hari nih aku masih lagi bercuti..Emergency Leave…Hubby nk stay jaga abah sampai Sabtu nih..Kak dah balik KL kul 2 ptg tadi….so kt umah nmpknyer aku kena bertugas sepenuhnyer sebagai tukang masak la…belasah je if makanan yg aku masak x sedap…lgpun aku masak pun pakai resepi suka2 jer…bukan pandai masak sgt pun..setakat bole telan jadila…lagipun sume org tgh dalam sad mood…nk kata mourning moodblum lagi..jadi dah tentu depa makan jer aper yg ada..silap2 x der selera langsung…heheheehee…

Kak Ina(boss baru aku) bgtau unit NF dapat sorg staff menggantikan Ina(click aku) tu..namanyer Ayu..x tau la seayu mana? nnt aku tgk next week..this week aku tgh sibuk kt SP nih…hope budk baru ni tangkas lagi cerdas la otaknyer…Senang skit keje aku..sekali ajar jer terus bole paham mcm ex click CT yg cepat paham tuh…x der la penat sgt aku nk explain..bab network nih kena cepat berfikir..if x penat nk explain…dah aku pun 2×5 kurang paham jugak..ahaks….actually aku dah bosan sgt jaga network TM yg berserabut tuh…ingat nk pass kt budak baru nih…

Nk kata network TM nih menyedihkan tuh TIDAK la!! yg jadi menyedihkan tuh sbb terlalu ramai sgt engineer yg otaknyer pun lebih kurang berserabut jugak..main bg suggestion ikut senang kepala dia jer..x pikir org yg nk maintain benda tuh…nk pakai sistem punyer la canggih bagai nk rak tp last sekali tersalah design loop..lepas tuh mula la data corrupt…yg susah aku nih tukang dowcload dan verify kesahihan dan kelogikan data…mau tercabut biji mata aku mengira ralat…..Sepatutnyer ble design network tuh kena la bole map dgn design networkk yg lain..biar integrate antara satu sama lain..ini IDAK, sibuk bg cadangan berjela semata2 nk dpt nama then bole la jd General Manager muda…lepas tuh mula la terkial2 cari staff buat keje GM…what ever

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: