Mak Cik Kayo!!!

Published January 14, 2010 by Qiss FendiYana

14 January 2009

Hari nih best gle…ya..Mak Cik kayo!!!!!!

Bukan aper, duit KWSP baru jer masuk akaun…tp kena beringat duit tuh nk guna utk renovate umah aku tuh….kang x berpintu plak umah sbb duit dah habis jolly katak…hua hua hua 

actually aku apply Isnin last week bersama hubby..yg heran tuh hubby dpt duit dulu…Isnin lepas..betul2 seminggu lepas mohon..aku punyer plak tertangguh sampai hari nih baru dapat….padahal borang proses sekali satu kaunter tuh…tp dpt asing2…cam ner tuh? Tp aper yg bole di komen pasal KWSP adalah perkhidmatan mmg cekap terutama kt kaunter…x sampai 3 minit borang hubby dan borang aku siap diproses…Jaminan utk dapat duit adalah dalam tempoh 2 weeks..tp seminggu dah dapat…So kira cekap jugak la..tp kena tgk branch jugak..cam branch yg aku pegi nih bole la dipuji..tpt lain x tau…KWSP Jalan Gasing!!!

Aku komen cenggitu sbb if pegi TM Point mau berpeluh bontot dok tgu giliran..Bayangkan if kerani kaunter attempt customer samapai stgh jam/customer…mau x naik hangin…smlm aku nk g tukar nama tipon umah aku kt Kg(sblm ni atas nama mak) kepada nama aku sbg staff,punyer la berzaman aku tgu…dekat sejam..padahal queue yg ada tinggal 3 lagi…ha saper nk jawab tuh..walau pun aku keje kt TM x bermakna aku nih bukan customer TM….tuh TM Point kt Menara aka HQ….mana bole service lembap nk mampos macam tuh…ni yg aku nk kutuk TM Point nih…masa tuh ada gak ler terdgr ada customer merungut2…

Hari nih agak blur…mungkin ngantuk belum habis lagi….ye la semlm sajer 2 kali aku g toilet…cirit seh!!! ni kes makan kek gulung expired la nih….lain kali beli barang tgk tarikh luput dulu….Padan muka!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: