Ceritera Kengkawan

Published January 15, 2010 by Qiss FendiYana

15 January 2010

Hari Jumaat yang penuh dengan Rahmah Ilahi…

Hari nih dimulakan dengan peristiwa yg best2…Time naik lift nk g hantar bb Qis, ramai yg tegur bb Qis comel…tapi cam bias la bb Qis mesti akan tersenyum simpul malu….If dd tgk mesti dd akan “ummm….menyampah!’..dd selalu jer usik bb Qis dgn ayat tuh…sbb bb selalu ajer wat muka comel cenggitu and then terus tersenyum simpul….hua hua hua…

Tgh dok melayan sesawang kt ofis nih maka ternampak la PuteriLaden tgh online….dah jejak kaki ke Malaysia rupenyer…Mesti best kan dapat merasa udara negara orang sekali sekala….Liza baru ajer lepas habis pantang 40 hari kt T’ganu…skg tgh nk balik Aussie semula…..bersama bb boy kesayangan..Mesti Abi Usop x tahan kerinduan kat putera yg dikasihi…

Harap aku pun ada rezeki nk menjejak kaki ke negara org…Tempat pertama aku nk pegi Saudi Arabia dulu then baru ke Roma Italy..nk g tgk Piazza Di Spagna…hua hua hua…tgk l ble gaji dah besar skit…x pun dapat tiket perlancongan free drp MAS or aper2 contest la…Contest x pernah pun join tetiba nk menang hadiah plak!! Ni antara mangsa2 penipuan la nih…hehehehe..Beringat sentiasa…

Nazri pun dah nk berangkat ke Aussie jugak nih….Wah bertuah badan!!! Ada peluang grab la, nk tgu aper lagi…Dah alang2 wife ada kt sana mmg senang la nk dpt visa..if x der sesaper kt oversea baru le terasa susahnyer nk dapat visa…itu la pengalaman aku time apply visa year 2000 dulu..nk pegi Dublin Ireland….Further study in ACCA….tp last sekaliaku jd Engineer bukan Accountant…hehehehe..Actually aku x berapa pass study Accountancy ni…buat fening kepala ajer…rela aku study engineering drp Accountancy…then aku cancel visa sambung study kt M’sia ajer…@ Kolej MARA Banting amik Matrikulasi Kementerian Pendidikan…hehehee..itu la kisah aku!

Semoga berjaya kengkawan sume….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: