Claim Bil Tipon

Published January 18, 2010 by Qiss FendiYana

18 January 2010

Hari nih dapat surat Pekeliling from Group Human Capital Tm mengatakan bahawa claim bil tipon Celcom telah dikurangkan utk Gred B drp RM30 kepada RM10…If pakai iTalk then bole claim another RM20..total is RM30..Masaelahnyer mana ada org nk pakai iTalk…Italk drp Hp ke mana2 la akan kena cas mahal…20 sen…if guna Celcom biasa 10 sen ajer..mau bil melambung..yg bole claim hanya Rm20 jer…

Even Gred B dok kt ofis ajer tp  kami sentiasa mobile sbb nk kena attend meeting then nk kol org yg x dtg meeting etc…mesti la pakai hp..if meeting kt floor sendiri x per la bole kejar ke meja sendiri cr tipon….hua hua hua…

Skg TM memperkenalkan CDMA plak kt staff.staff digalakkan guna CDMA plak…masaelahnyer CDMA nih if aku blk kg sah2 x dpt coverage sbb ble dahkuar drp BTS area mmg sah ler kena pakai public phone….So mcm mana nk wat…if terminate Celcom tp kena bare cost utk call luar kawasan…ni mesti kes TM dah x tau nk jual kt mana produk nyer…customer x nk beli so dai paksa staff plak beli…dgn cara halus plak tuh….

Kesimpulannyer aku kena pakai jugak Celcom tuh utk waktu2 kecemasan if CDMA x bole support…ni akan menyusahkan aku sbb nk kena bawa hp bebyk dlm hand bag…dah la dgn adanye bb mesti nk bawa pampers, botol susu dan segala2 yg berkaitan dgnnyer dalam hand bag..mau patah tgn aku mengangkut bebenda tuh….uwaaa….uwaaa….x tahan cenggini….

Nampaknyer kena allocate budget lebih skit kt BIL TIPON!!!!

5 comments on “Claim Bil Tipon

  • hahaha bagi aku satu anugerah sebab boleh claim italk. aku tak pernah claim celcom, sebab bila kira aje bil, yang related dgn kerja ofis ntah berapa ringgit aje. hehehe

    lagikpun, aku mmg pakai italk untuk call selain 013😉 skali2 sapot kampeni sendiri.. kalau ramai2 sapot, kot2 dpt la bonus lebih sket tahun ni😀

    • If aku pakai Celcom aku bole claim full RM30, x payah nk highlight yg mana related dgn keje ke x…asalkan claim kurang drp RM30…hua hua hua…kalu kol selain 013 mmg la save skit…if kol Celcom sendiri x ker rugi….dah la org TM ramai yg pakai Celcom…

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: