Kisah bb & Bronkitis (brokoli:))

Published February 1, 2010 by Qiss FendiYana

1 February 2010

Hari ni HARI WILAYAH PERSEKUTUAN..Maka dgn bestnyer aku bole cuti dan rehatkan diri dgn sepuasnyer setelah seminggu aku kena berjaga kt wad….Actually bb Qis admitted Isnin lepas selepas disahkan kena bronkitis…kena tahan 6 hari 5 mlm  kat wad…penat seh!!

Bb Qis kuar wad Sabtu lepas…sume mak cik2 dia turun KL tgk anak sedara diaorg yg sorg nih…Alhamdulillah bb dah recover dah..tinggal follow up jer lepas nih coz Dr. nk observe skit lg in case bb kena jangkitan kuman lg kt paru2 tuh…

Punca masalah nih may b jangkitan sewaktu hantar b kt nursery..mmg sedia maklum la kt nursery ramai budak pelbagai usia…x dapat dinafikan makin ramai org maka makin senang nk dpt infection due to kuman nih…budak2 batuk ker bersin ker selsema or whatsoever cara sebaran kuman nih mangsa yg paling senang nk kena tentunyer bb….tp bukan sbb sebaran kt nursey jer if  bawa bb g jejln kt shopping complex or any places with crowd mmg cepat la kena infection…tetambah skg musim demem  mmg la cepat….huhuhu…

Moral of the story if ada bb just keep them safe at ur home aje…x payah la nk bersuka ria kt luar..tgu bb besar skit…means ble bb bole batuk dan buang kahak serta hingus sendiri…time tuh bb dah bole independent dah..if bb bawah umur setahun nih tahu buat aper sgt…nasib bb Qis nih dah pandai batuk dan keluarkan kahak…tp telan baliok la kahak tuh….hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: