Rumahku Dirampok Lagi

Published February 9, 2010 by Qiss FendiYana

9 February 2010

Semlm hari yang agak malang bagiku…Rumahku kena rompak lagi..kali nih mmg advance gle..siap pecahkan grill umah….

Hajat di hati nk balik umah amik GL utk bb Qis sbb nk bw bb pegi hospital Pantai wat medical check up…Follow up bg kes bronkitis hari tuh…tup tup x jumpe mangga umah la plak…wondering where it goes? Check Solex plak..mmmm mmg sah kena pecah masuk dah….Perompak Solex umah aku selepas dia pecahkan umah aku..Cukup bangsat la manusia tuh….Geram gle..Aku plak nk kena pecah masuk umah sendiri….Ape kes????

Report kt pengurusan bangunan disuruhnyer aku wat report polis dulu baru depa bole tlg settlekan hal umah terkunci tuh…ape lagi…hubby dah bengang tahap berapi..last2 terus hubby pecahkan Solex tuh pakai batu..ble la bukak grill…Bersepah gle umah..Habis sume diselongkar…

dlm pikiran aku tentunyer BRG BERHARGA aku….aku terus serbu masuk umah g check brg2 berharga..tentunyer cincin kahwin dan rantai bb yang aku simpan tuh…Alhamdulillah sume ada terselamat dilindungi Ya Rabb….Aku g tgk plak kamera digital aku..masih tersimpan rapi…Tgk plak tabung duit syiling aku…Dalam tuh bole la wat belanja sebulan…mau RM 3-4 ratus jugak….ingatkan hujung bulan nih nk g pecahkan kat Maybank…Alhamdulillah tabung tu selamat tidak bertebuk pun…Hand bag aku pun dok elok seperti asal..x terusik langsung..Dlm purse tuh bodoh2 adalah RM50++…sbb aku selalu bawa bag hp jer g keje..bw hand bag bahaya takut kena ragut time dok rempit pegi n balik keje…

Alhamdulillah berkat pendinding umah yg selalu aku dok amalkan..Itulah janji Allah tetap BENAR…..Sesungguhnyer bacalah ayat pendinding rumah utk kesejahteraan kita…Percayalah akan kekuasaan-Nya…

Pesanan kepada sesiapa yg berniat nk dok kat Vista Angkasa Kerinchi, kenalah sentiasa berhati2 dgn perompak nih..Kejenyer Perompak sepenuh masa….x kira waktu asal line clear terus jer pecah umah org…Lokasi Blok 3 Vista Angkasa Kerinchi

4 comments on “Rumahku Dirampok Lagi

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: