BB tukar susu dah!!

Published March 7, 2010 by Qiss FendiYana

6 March 2010

Semalam kami satu keluarga merayap la ke Subang Parade…..Alang2 dah hubby dapat cuti weekend, so amik kesempatan la g beli barang dapur yg dah lama kehabisan stok tuh…

Sampai kt Subang Parade tuh kami pun dok melilau la carik supermarket nk beli groceries nih….Punyer la panjang Sunbang Parade sampai we all amik keputusan g Carrefour ajer kt sebelah tuh..Parking pun free.

Dah masuk Carrefour maka wat keluar la senarai barang yg nk kena cari….Biasala if aku g shopping mesti ada beli unnecessary thing la kan…Sampai dah kena jeling dgn hubby br stop memegang benda2 yg x tersenarai tuh…

Sampai part susu bb, aku teringat la kak Ina ada pesan bb Qis selalu jatuh sakit mungkin sbb x sesuai susu skg..So dai suh aku upgrade susu uh ke Step 2…Yakni susu utk budak umur setahun ke atas…Bb Qis minum susu Dulac (Dumex)…So kena la upgrade jadi DuPro..sesuai utk bayi 6 bulan – setahun….x bole terus ke Dugrow sbb kandungan susu x sesuai dgn digestion bb. Bole gak cuba susu lain mcm Enfa tp mahal seh!!! RM50 setin (800gm) compared to DuPro 800gm br Rm20.10…Murah la jugak…Minum susu yg mahal nih utk org yg kaya jer!!

Selamat Bertukar Selera bb Qis!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: