Cuaca Panas —-> Bb Qis jatuh sakit lagi

Published March 17, 2010 by Qiss FendiYana

17  March 2010

Beginilah cuaca di Malaysia.. Kejap hujan, kejap panas balik..If hujan mesti heavy load punyer…mau kena kat badan tersa la keperitan butir2 hujan tuh…If panas, rasa macam di Gurun Sahara..Tp seharusnya kita tidak merungut sesungguhnye itu semua kurniaan Allah…Redha saja..

Kesan drp cuaca yg berubah tahap extreme nih menyebabkan bb Qis jatuh sakit lagi…Spatutnyer dah kena warded tp aku mintak dgn Dr. nk monitor drp rumah ajer..dah x terlarat aku nk stay kt Hospital berminggu2 lagi..Penat seh!!!

Tp actually monitor drp rumah pun penat jugak nk berulang alik ke hospital..Nk buat nebulizer la..nk suction la…aku pun dah naik berbulu dah dgn sepital tuh…hari2 menatap muka misi and mendengar bb melalak sbb x nk buat sume mentang alah tuh..kesian tuh tgk bb kena suction…Nk tolong pun itu la cara terbaik utk dia kembali sihat..So aku terpaksa la pekakkan telinga if bb menangis ibarat “Mummy, tolong..X nk buat sume nih…Sakit!!!”..Nk meleleh air mata tgk bb dikerjakan oleh misi2 tuh…Sabar ajer la..

This Friday kena follow up dgn Dr lagi..Hope bb ok…Setakat hari nih, asma bb dah x der…yg tinggal kahak2 tegar yg x mau kuar drp paru2 tuh…tuh pasal la kena suction tuh….Hope esok (Khamis) is the last suction procedure for her….aku pun dah x larat dah…hehehe….

Get well soon sayang!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: