MAPS Revealed

Published March 23, 2010 by Qiss FendiYana

12 March 2010

Emmm….Rasanya lately macm dah x sempat nk mengarang diary….Byk keje nk kena buat n sampai x der masa nk mencoret…

This week sibuk sgt dgn keje…Sejak aku mengambil alih tugas partner yg tidak berganti sampai skg….So kena cover keje org + keje sendiri..tuh yg buat sakit tuh..tp ble time KPI sama gak..x der plak dpt excellent…suam2 kuku ajer..ni yg jd low self motivation nih…no recognition from mgmt..BOSAN!!!!

This week jugak org TM dok sibuk dgn KPI masing2…MAPS dah kuar…so masing2 dok cr info BONUS berapa tahun nih..aku bole agak dah!!!…Mesti ciput ajer sbb TM x untung sgt lately…..Kena move out g cr keje kt company lain la if nk BONUS masyuk mcm Bank Rakyat tuh…..tp aku syg TM…Bukan aku kisah sgt pasal bonus tu….yg aku kisah benefit lain yg org lain x dpt…Sbb aku nih org yg selalu jer masuk hospital…anak aku pun sama..sukakan hospital..Jd bab2 nih mmg kene jaga..Sekali masuk ward mau botak kepala..Bonus setahun pun bole clear kena tarah dek bil2 perubatan…Betul x?

So moral of the story Don’t ever complaining about your employer. U never know whats in future…Keje dgn berdedikasi….merungut ble perlu ajer…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: