White House @ Cameron Highland

Published June 18, 2010 by Qiss FendiYana

18 June 2010

Last Weekend me and my family pegi vacation @ Cameron Highland…Hubby plak dgn bernasib baiknya dapat booked Sharples Bungalow @ Tanah Rata(Actually Brinchang)…Besar gle umah nih…Dok plak sebijik jer atas puncak bukit tuh…mmg best gle….dgn udara yg sejuk lagi nyaman tuh…mmg mengeletar sampai ke tulang hitam la sejuknya….

We all bertolak pagi Sabtu heading to tapah…pegi la kenduri Fazli kawan we all kt UTM dulu…dak forecast SEE….may b geng SET x la berapa kenal sangat….aku kenal mamat nih pun sbb dia attend wedding aku dulu….huhuhu…Lepas jer kenduri terus we all sambung perjalanan ke Simpang Pulai kekononnya nk elak jam kt tapah tuh…Sbb normally if sesaper naik kot tapah mmg sangkut la tetambah time cuti sekolah cenggini. Alhamdulillah naik kot Spg Pulai mmg x der masalah….Jalan pun lebar…mmg convenient la…Parents aku plak bertolak dalam Kul 12 jugak la….Sampai pun lebih kurang time kitaorg jer kt Tanah Rata….

Dapat jer check in umah tuh perkara pertama yg aku cari adalah toilet…Dah lama aku tahan sejak dari bawah bukit lagi….sampai puncak lagi la…ditambah dgn cuaca sejuk terasa bagai nk pecah tangki aku nih….hehehehe…Dapat lepas hajat mmg lega gle…Then masuk bilik…Fuh…Lega….Besar gle bilik nih…Dgn katil yg empuk…huhuhu…Terus mata nih layu nk layan tido la….

Kemudahan kt banglo nih mmg tip top la….no comment…..

Tp yg x best tuh, mlm hari ada penunggu umah datang menyapa kami semua…Sesaper yg bernasib baik mmg dapat la jumper tuan punyer umah tuh….Tuannya lawa sama seperti di dalam potret yang tergantung di dinding ruang tamu….hehehehe….malam tuh abah and sorang adik aku kena la tegur dek pompuan nih….datang dgn ala English Style gitu…..

Keesokan harinya kami semua memulakan journey….mmg jam gle jalan kt sini…Dinasihatkan if nk bercuti di Cameron Highland datanglah weekdays…Bukannya time school Holiday….Menyesal gue…Siap keter abah aku nk kong dah tuh…nasib sempat sedar clutch dah hangit…Sume gara2 panjat bukit yg bersimpang siur…..dan diingatkan jugak sekiranya ingin shopping kt sana haraplah bersabar..Shopping la ble petang menjelma…Pepagi mmg x der diskaun…x pun ble time weekdays sbb time tuh mmg diskaun gle2…hahahaha..ramai yg kena tipu termasuklah aku..

Yang pasti bercuti @ Cameron Highland mmg berbaloi…..Best….

2 comments on “White House @ Cameron Highland

  • alamak….. takut lah dengan penunggu rumah tue……. domam nnt……
    anyway…. mmg best bercuti…. kalau cuti tahunan banyak mmg cuti2 malaysia lah kita …. hehehehe…..

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: