My Travel Log to Medan – Day 1

Published July 10, 2012 by Qiss FendiYana

Day 1 (6 July 2012)

Pepagi lagi, dengan penuh semangat pegi keje…Hua…hua…hua….Semata2 nk siapkan saki baki keje sebelum bercuti….Sesambil nk dgn town hall GAJI NAIK ok! Tapi sampai ke habis town hall aku x dpt munculkan diri sbb ada 4 RFQs nk kena prepare doc and float…Nk menangis rasa…

Lebih kurang kul 11pg gitu, aku chow….Tinggal la la bos2 aku meraung plak….Padan Muka!!!! tp xkan la bos meraung kot…ahaks!!!

On da way balik ke rumah, ada plak customer call nak beli PB…Makanya, saat yang tepat…Bole la guna utk shopping kt Medan nnt…hahaha….

Jam 3 bersiap utk ke Airport….Kami (Aku, Hubby and Ipar duai) bersepakat untuk memulakan perjalanan awal sbb this is our 1st time ever ke luar negara….Jadi takut procedure x lancar karang tersadai sume kat Airport…

So jam 4 bergerak dari Puchong Intan a.k.a rumaku ke KL Sentral..Kami amik Sky Bus ke LCCT…..Murah aja! RM10/sehala…if beli tiket awal dpt la RM8/sehala…. Jam 5.15 ptg bertolak ke LCCT..

Kami sampai di LCCT around 6.15ptg…Solat bagai…dan makan jugak…Belasah Mcd aje sbb dah x tau nk telan ape…Nasi sume x best….

Ting tong ting tong dah pukul 7mlm…kami terus pegi ke kastam..aku dah web check in awal lagi…tp time kt kastam baru terperasan nama Aisyah (Wan Qistina Salsabila) terbintikan tok wannya….Hampeh…kena la pegi kt Service Counter utk settlekan…Dah makan byk masa kt situ….7.40 mlm br settle bab luggage..Then terus rush hour ke Boarding..Sangkut lagi! Kena sediakan 2 surat utk ibu hamil…1 surat drp Dr. 1 surat lagi drp Air Asia sendiri….

Jam 9.05 sepatutnya dah berlepas..tp flight delay 10 min..Biasa la Air Asia…hahahaha

9.15 mlm berlepas ke Medan…Org yg paling hepi sekali mestilah Anakku! “Seronok naik Aeroplane”, katanya!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Around 9.20 pm (local time or 10.20pm waktu Malaysia), kami tiba di Polonia Airport, Medan…..Lega sgt sbb dah sampai Medan, tp berdebar2 jugak apa yang akan kami alami sepanjang berada di sini…Macam2 bermain bermain di minda tentang penerimaan rakyat Indonesia terhadap kami, pendatang……hehehe

Jom tgk muke jakun kami! Oppsssss!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sewaktu menunggu untuk melepasi imegresen, macam2 plak yg berlaku…mmg rakyat Indonesia kalut skit. X sabar dan x pandai nk ikut urutan…Kalau bab Q, mmg fail la..siap potong barisan…Sume org Malaysia kena dok belakang sekali.., diaorg yg lepas dulu!!!! Siap ada yg x lepas imegresen, just suap Rp.100.000 dah bole lepas…Mmg korup!!!

Lepas je amik bagasi, dari luar dah nampak supir yang kami tempah sedang sabar menanti kami…almaklumla kami orang terakhir yang melepasi imegresen dan amik baagsi…hahaha…saje je..Buat ape nak berebut, dah memang sampai pun kan?

Travel agent kami PT.SARENA WISATA TORU & TRAVEL…diusahakan oleh En. Husaini (Saini – 08163114740 husaini_m@yahoo.com).. Orangnye memang mesra..Aku dpt contact number dia pun drp blog org jugak…..x ingat dah siapa insan yg baik hati tu!hehehehe…

Pemandu kami ialah En. Agus…Berumur 30 thn…hahaha..sama umur dgn kitaorg…. Orangnyer ramah dan berpengetahuan luas la…Itulah yg kena ada pada seorg Tour Guide kan?

Jam 10 mlm kami selamat sampai ke tempat penginapan kami, Hotel HL Days Inn….di sinilah kami akan bermalam selama berada di Medan….

Lepas check in jer terus la bersihkan diri dan zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz……

Good Nite Medan…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: