My Travel Log to Medan : Day 4

Published July 10, 2012 by Qiss FendiYana

Day 4 (9 July 2012)

Today is My Best Friend’s Birthday…Hepi Birthday Sam….May u success in your PhD.

Hari ni start packing bag..Budget space bagai la…kot2 terover t…Kami beli 30Kg aje…Since ada space lagi bole la merancang untuk shopping lagi….

Sarap! Then Agus terus cadangkan ke Istana Maimon….Istana ni adalah hadiah drp Sultan Makmum kepada Permaisuri Siti Maimunah…..sampai je ke sini, terus penyambut tetamu akan bawa kita melawat kawasan sekitar…Harus diingat sekali lagi, semua service ada charge kan? So entrance fees Rp5.000/seorg….dan setelah selesai lawatan kenalah dermakan seikhlas hati ye….Wajib Derma….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Then terus kami dibawa melawat meriam terbelah dua…Tempat ini pernah dikunjungi oleh pihak Misteri Nusantara sbb misteri meriam Putri Hijau ni….mmg pelik la cite nyer…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kat sini byk gak yg jual songket and T-shirt….murah2 sekitar Rp140.000 dan Rp20.000…cantik2!!!

Lepas jer jenjalan kt Istana, kami berhajat ke Muzium Medan tp tutp la plula! Hari Senin memang Muzium tutp..so terpaksala merayap ke tempat lain…

Kami mengambil keputusan untuk ke kilang Kek Ambon…borong sakan!!!

Sepanjang perjalanan ke sana, Agus ada expalain yg actually skg kt Medan tgh ada demonstrasi pasal hartanah…Pihak bank menyeleweng…Biasalah Indonesia mmg x lepas drp korup…

Ni sebahagian ucapan2 drp individu dan swasta mendoakan kejayaan demonstrasi tersebut….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lepas tuh kami singgah solat di Masjid Raya….Sini pun ramai peminta sedekah…Harus diingat pesan gue ye, setiap service harus dibayar….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sempena birthday Dina last 6th July, kami hadiahkan Dina boneka…lalalalala…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: