A walk to remember

Published April 21, 2013 by Qiss FendiYana

Dear Friend,This entry was written dedicated to our friedship 1995-1997.

On 1995, i was in Standard 1K1, elit class..but i am not that smart. Just lucky to be placed in the classroom. My old school, Sekolah Menengah Wakaf Bharu, Kelantan.

Dlm kelas at that time, terbahagi kepada beberapa group..that was my observation toward the classmate. Ada geng cantik2 saje…ada geng poket penuh saje…ada geng bijak saje..ada geng pertengahan yg mana kat situ la i think i am layak pun…but am hepi with the group…

That time, all my clicks call me NA MEY….just to distinguish me and another Roseliana Rusli..our name are alike but not the same.. It is about pronounciation. They call her NA LI… Macam LI NA pemain tenis from China la plak…

Geng kami terdiri daripada Surita (Ieta, Akmal(Kema), Mazlina, Yusmira (Mira), Affnie, Azira, Zainab(Enab), Ruzalini(Lini) and Wan Suria(Sue)….Kami ni mmg gle skit….tp budak masalah kt school…nk kata kami budak bijak, ye kami bijak dlm sesetengah hal…but ble we all bergabung we are the best…why??? Sbb masing2 ada kelebihan masing2…at that time,

Ieta terror English…makcik ni kalu bab grammar mmg aku wassalam la..ikut saje ape yg dia ajar…the basis is i am not interested in English..but what to do, to success you have to master the lingua…

20130421-100222.jpg

Kema terror bersukan dan berpersatuan..cik kak sorg ni mmg suke sgt dgn sukan…banyak yg dia conquered antaranya hoki the most i remembered…samapaikan myself and Ieta pun terjebak sama…main utk school…she was a good striker…i guess Ieta was in Midfield player and myself a goal keeper…Best moments when we had our hockey training…love the ball!!! Cik kak ni jugak suke dgn Silat Gayung….sama la dgn Ieta tu….last2 i followed them too joined the association.

20130421-100429.jpg

Mazlina terror Math sbb ada kakak yg rajin ajar we all blajar Math.. Mazlina ni cantik, kulit mulus bak kapas…hitam manis…suke sgt tgk dia…paling best time pegi umah dia buat study group…gle best…family dia mmg happening and selalu jamu we all makan ble ada study group kt sana…rela me myself berkayuh berkilo meter nk g umah dia, sbb enjoy kan…best moment ble dpt rasa biji teratai for the first time ever..sedap jugak…

20130421-100526.jpg

She wore tudung in black.

Mira terror bab makan…sbb dia suke beli kuih yg aku bawa pepagi…jual kt dia aje la…

Affnie terror mcm2….susah nk describe tp Penin mmg terror…yg paling aku ingat diamsuke pakai Fair & Lovely ble pegi school..sbb tuh kulit dia lembut ajer…rasa cam nk picit2…

20130421-100646.jpg

Paling kanan sekali…

Azira ni agak pendiam….ble we all sembang buat lawak dia gelak…we all pun selalu lepak kt umah Jira sbb ada byk pokok rambutan yg bole kitaorg sebat…biasalah budak kampung mmg egitulah perangainya….

20130421-100739.jpg

Enab plak yg paling aku ingat dia ada ramai kawan..male and female…she the busiest click la sbb dia ada byk appointment..hehehe

20130421-100829.jpg

Lini plak some sort of pendiam jugak..lagi pendiam dr Jira…her look like Zamani Slam…mg like sgt tgk dia…we all pun selalu gak lepak kt uamh dia sbb dia sekampung dgn Enab…ingat lg time meronda kampung nk g dusun…huhuhu…sesat dan best sangat…hehehe

Sue plak rajin belajar…dia suke bertanya soalan…itu habit dia…hehehe…suke g umah dia sbb ayahnya seorg pesawah..suke bertandang ke rumah Sue sbb ada byk sawah..i am some sort of jakun actually…at that time x pernah nmpk sawah….

20130421-100914.jpg

She was in orange.

I am good in Arabic and Sejarah…smp cikgu menyampah nk ajar aku dah…serik dgn auta dan kepeningan aku dgn subjek tu…Hehehe

20130421-101021.jpg

Rasanya sepanjang aku berkawan dan bersekolah dulu, Standard 1-3 was the best ever….sbb i have many friend shared the same interest and many things. We comes from a intermidiate family, have a same feeling towards the healty living, we have comes from the same level of ecenomy, no harm to share the money where necessary, we have shared the familu happiness togehter, grow up together…i am proud to have you in my slides of memories…thank you friends…love you all!!!

Sekarang ada yg masih keep in touch… Now Ieta is a teacher in JB…Kemar is a teacher in Tumpat, Affnie dah jadi org kuat companynyer, Jira jadi cikgu jugak, Enab keje gomen kt Putrajaya same as Mazlina, Sue dah keje bab kesihatan ni…x sure jadi ape…Lini and Mira am not so sure….kepada yg terputus hubungan, you are still in my memory..sweet memories ever…

We shall meet each other in future regardless of matter. There is no restriction in our friendship.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: