Musim mengundi

Published April 21, 2013 by Qiss FendiYana

Salam all,

Sekarang ni musim mengundi…everywhere penuh dgn perang poster yg memang hebat….macam2 ada…ikut masing2 punyer pilihan hati…Part perang poster ni mmg best….i like sesgt….hehehe

Tapi part plg x best ble member2 post kt facebook pasal parti masing2….kalau setakat nk post tuh iambe x kisah..lantak korang la kan…tp pls jaga kata2 y nk dikatakan tuh…sungguh lancang mulut ble berkata2 smp x terfikir ape kata2 member2 yg bukan sekufu….Taksub x bertempat!!!

Sedih ble tgk sesama kita berperang mulut smp mcm tuh sekali…walhal ble dah menang nanti regardless of party la kan, mesti kita akan kembali berkomunikasi dgn member2 facebook mcm biasa…adakah ia masih mcm biasa??? Kalau tanya diri sendir, mmg TAK la kan???sekali dah maki hamun org bole plak nk ckp manis lepas tuh, even org tu buat2 lupe tp masih bebekas di hati… Surely member2 berat hati nk hulurkan pertolongan if kita mintak tlg in future…

Sebagai insan, sesamalah kita menjaga tutur kata x kira la time musim pilihan raya or in what ever events….bicara mencerminkan peribadi….sbb mulut badan binasa…itulah perumpamaan yg menjadi panduan kita dalam bermasyarakat…..

I guess after PRU sume akan back to normal…jadi persoalannya, ape jadi pada perang yg dilancarkan???

Sedar2 skit, okey…

Selamat membuang undi this coming 5th May 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: