Half day today

Published May 2, 2013 by Qiss FendiYana

Half day…..

Perkara ni mmg biasa if keje makan gaji… Ada personal problem ajer amik half day…. Macam2 alasan… Maid lari, anak demam, jatuh tangga, kena simbah air longksng, tertinggal bas, kete rosak dan macam2 alasan lagi….

Mine was anak x der org jaga…. Pengasuh amik EL…bole gitu??L Dah nak wat cam ner, mmg x bole nk outsource dah!! If keje kt KL gini la gayanya…mak bapak jauh utk tolong tgk2kan anak kita… Untung la pada yg ada parents dekat2 ni… Asal susah ajer bole mintak tolong…kan???

If macam ambe ni, mmg x der cara lain dah selain amik full day off or half day off, bergantung kepada tahap kecemasan kerja kt ofis…kalu sume keje bole tangguh dulu, then i will take full day leave la… X menyusahkan sesape pun…tp kalu dah terkujat2 nak jugak benda alah keje ni, kena la pulun jugak keje, nasib baik dpt pengasuh yg bole bertolak ansur… Kalu x mmg haram jadah la….

Actually pengasuh anak ambe ni nk wat kenduri doa selamat malam ni sempena anak keduanya yg nk kawin… X pulak bgtau awal2 nk cuti, kan dah jadi EL… Nak marah pun ada jugak… Next time plan la betul2. Bukan x tau nk wat kenduri ble kan? huh x pasal ambe dok membebel kat dia pulak…

Tapi tuh la, kekadang naik hangin jugak…bgtau pulak time kita dok tgh keje… Dah tu mula la ambe segan nk mintak half day…. Actually kalau kes mengular berani pulak….hehehehe… Tu la org kata, kalu nk buat benda betul mmg susah, tp benda yg salah senang ajer…cam kita committed with SIN la…time org suh g surau masjid, pakat tolak tepi, tp time org suh g Jom Heboh ramai pulak yg join… Hehehe termasukla ambe ni….

Dah elok2 half day tipon plak berjoget2 x henti2.. Ape ke hal tuh??? Keje menimbun la tuh… Nk kena setel secepat mungkin… Huh, kekadang ambe geram jugak, time kita cuti la sume pakat cari kita…. Ble dia cuti, kita cari dia, haram nk angkat tipon… Nmpk sgt bezenya…. Harem!!!!

But today i will take my take off… Malas nk layan…bukannyer bole kiamat dunia kalu ambe x buat sume keje tuh….

Chaos!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: