Travelog to pulau langkawi – part 2

Published May 7, 2013 by Qiss FendiYana

Wah, today is our second day in Langkawi… Dah bole hafal dah jalan2 sekitar sini…hehehe

9.30 am

Hari ni bgn lewat turun breakfast.. Tinggal 30 minit sebelum restaurant tutup… Hehehe…but we all redah ajer since the package dah termasuk dgn harga breakfast… Mmg keji skit! Hahahaha

11.30 am

Kami bertolak ke Pantai Cenang untuk menikmati boating ke Pulau Dayang Bunting… Pusing punyer pusing smp ke sudah x jumpe jeti… Yg jumpe the Zon free duty and many more… Byk sgt kedai souveniers kt situ… But a bit keciwa ble singgah the Zon sbb brg2 kt situ x variety sgt…. Byk jual jam, cokelat, bag and outleet factory items… Itu sume not in my list… Opsss!

1.00 pm

Kami amik keputusan nk ke Pantai Kok utk feel the Duck Tours sbb smlm x sempat nk naik….hehehe.. Ni kes patah balik okey!

Okey jom tgk ape yg ada…

20130507-181833.jpg

Pakej Duck tours ni…

20130507-181900.jpg

Laluan yg adventure utk kids not us, adult… Hehehe

Jom layan pics sekitar the tours…

20130507-181957.jpg

On the bus cum boat…

20130507-182026.jpg

20130507-182050.jpg

20130507-182112.jpg

Promo by Aisyah!

20130507-182244.jpg

20130507-182302.jpg

20130507-182322.jpg

Rumah api…yg kawal traffic di perairan

20130507-182404.jpg

20130507-182421.jpg

Petrol station for the yatches and boats…

20130507-182454.jpg

Macam2 kapal ada.. Dan berbagai2 saiz… Suke tgk sume ni… Hehehe

20130507-182544.jpg

20130507-182616.jpg

20130507-182634.jpg

Dah on da way back to Oriental Village.. Sesi kembara ended.

20130507-182716.jpg

Sekarang time to look for souveniers… Setiap kali g makan angin mmg ambe x tau nk beli ape utk dibawa blk… Sume brg yg ada cam sama ajer.. Asyik2 key chains, fridge magnets, T-shirts and mknn… Tp kat sini ada yg menarik sikit.. Tu pun hasil alter idea sana sini jugak… Hehehe

20130507-182959.jpg

Khas utk Cik Anis… Hehehe

20130507-183044.jpg

First time beli printed photo ni…

20130507-183118.jpg

T-shirts for my lil daughter, Aisyah

20130507-183149.jpg

T-shirts for my lil sisters…

20130507-183219.jpg

Sempena gle Candy Crush skg ni…hehehe

20130507-183251.jpg

For my friends..lol

Semua coklat ni we all beli kat Kedai Hj. ismail Group…. Byk pulak cawangannye kt Kuah ni… And paling x menahan tgk brg2 pinggan mangkuk yg vast the vost ni… Cantik2 belaka… Ambe sempat rembat satu talam satu muka ajer… Sbb g ni ajer ringan… Brg lain tuh tgu kunjungan ambe next time… Mesti datang dgn kete if nk borong brg2 berat ni… If dtg dgn flight saje cari bala namanya… Hehehe

Okey, end for today session.. Malam ni masa utk pack and rewind aper2 yg patut kat sini… Esok dh nk kena bersiap ke airport.. My flight schedule at 12.45 noon…

Hope x tertinggal flight la.. Kalu x kena sambung cuti lagi.. Ahaks!

P/s: My recommendation for other activity at Langkawi are;

1- Oriental Village : 8/10 (Best sbb byk outdoor xtvt bole buat kat sini… Cume sume berbayar la.. Sila sediakan duit secukupnyer yer.. Lagipun kt sini byk tpt shopping)

2- Pantai Cenang : 7/10 (Tpt yg pack dgn foreigner.. Hehehe… Cuci mat sat no!)

3- Kuah Town : 7/10 (Semua ada di sini… Near to Eagle Square, Jetty Point, choco heaven at Pandak Manyah… Shops baju, choco, souveniers, and pinggan mangkuk kt sini ajer…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: