Work in progress

Published May 24, 2013 by Qiss FendiYana

Hari dah masuk hari ke-6 umah ambe kena renovate… So far progress amat bagus…

Kali ni ambe renovate sume ni:
1- Tukar tingkap depan yg rosak dgn tingkap baru
2- Tukar sliding door kepada pintu kayu
3- Tukar gate baru and buat auto gate terus siap dgn lampu pagar
4- Tukar lampu porch and bilik
5- Tukar Distribution Board yg dah 15 thn x pernah bertukar.. Ni gara2 x cukup current
6- Pasang tembok kiri kanan and plaster dgn batu2 kekacang tuh…very nice one
7- Cat baru kat depan ajer…
8- Plaster sume dinding porch dgn batu kekacang…part ni plg best
9- Pasang penyidai utk jimatkan ruang porch
10- Dah tukar pintu, kenalah tukar grill jugak…

Dlm byk2 list tu, tinggal item 3, 7, 9 dan 10 ajer yg belum siap… Kalau ikut plan, esok la nk cuba complete sume…

Dah x larat dok mop umah tetiap hari, hari2 makan suci dalam debu…

Okey will update the complete one utk tatapan sume.

Sesape friends area puchong nk renovate umah, bole la ambe recomend contractor ni.. Okey sgt!

Kalau citer pasal budget, total dlm RM14,000… Kira okey la…ker korang rasa mahal?

20130524-235618.jpg

20130524-235647.jpg

20130524-235708.jpg

20130524-235729.jpg

Yang pasti ambe amat puas hati dgn new look ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: